Volg de workshop voor leerkrachten

Om jou in staat te stellen eenvoudig met techniek aan de slag te gaan met je klas, hebben wij een kant en klaar lespakket voor groep 7/8 ontwikkeld. Het lespakket wordt vergezeld van een deskundigheidsbevorderingsworkshop en een wekelijks spreekuur ter ondersteuning.

Robots bouwen voor Hebocon is simpel, alle kinderen in de bovenbouw kunnen dit. Wij snappen dat jij als leerkracht graag goed voorbereid aan de slag wilt. Daarom doorlopen we samen met jou (en je collega’s) de hele wedstrijd in sneltreinvaart van 1,5 uur. Je leert de materialen kennen, je leert de basis van een stroomcircuit begrijpen en je ontdekt welke bewegingsmechanismen je kan inzetten. Samen met je collega’s bouw je in no-time een robot en laat deze aan het eind van de workshop tegen elkaar strijden. Dus zelfs de spelregels komen aan bod.

Na de workshop weet je alles wat er nodig is om zelf met je klas robots te bouwen en deze tegen elkaar te laten strijden. Heb je tijdens het bouwen met je klas nog vragen of technische ondersteuning nodig? Je kan elke week op woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur langskomen bij het Digital Art Lab of even met ons bellen.

Voor leerlingen

Zijn er super enthousiaste teams die graag nog wat extra tijd aan hun robot willen knutselen? De robotdokters van het CKC Digital Art Lab staan voor ze klaar. Elke vrijdagmiddag kunnen je leerlingen terecht bij het Open Lab.

Kies je materialen